|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Kocaeli
|
Firefox 3 RC 1 Türkçe
Bildiğiniz üzere yeni verisyonu çıkan Firefox 3 ile ilgili düşüncelerinizi merak etmekteyim. Şahsen Mozilla Gran Paradiso Alpha 8'den beri Fİrefox 3 serisini kullanıyorum. Oldukçada memnun kaldım. Birçok CSS özelliğini tanıması için tasarımlarda biraz daha ufkumuzu geniş tutmamızı sağlıyor. Sizce artı ve eksi yönleri ile Firefox 3 macerasının durumu nedir? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: Firefox 3 RC 1 Türkçe
Ben hastasiyim baska bir sey demiyorum, JavaScript ve Genel render hizi cok daha iyi, nadiren kitleniyor, performans super, bookmark yonetimi tam anlamiyla harika.
Acikcasi ben cok memnunum sadece Google Notebook gibi bazi eklentiler duzgun calismiyor, bir de bir cok eklenti varsayilan olarak desteklenmiyor onun harici tamamen harika gibi. Daha da iyi olmasini umuyoruz. Ben de ufak bir sorun var ama 10px den kucuk yazilari otomatik olarak 10px gosteriyor. Nedenini cozebilmis degilim.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Firefox 3 betaları 5. ye kadar oldukça iyiydi, ama 5. beta çok fazla çöküyordu. İlk release candidate ile bu sorunla karşılaşmadım. Hem açılış süresi hem de javascriptin yoğun kullanıldığı sayfalardaki hızı iyi görünüyor.
Eklentilerle ilgili: Firefox 3'e erken geçmek isteyenleri, eklentilerin henüz uyumlu olmaması bekletiyor. Aşağıdaki adreste bu uyum kontrolünün nasıl kaldırılabileceği anlatılmış: http://www.lifehacker.com.au/tips/20..._3_beta-2.html Eklentilerin içindeki 'Max version' değerini de değiştirmek de bir çözüm. Tabi eklentinin uyumlu olup olmayacağını bilemiyorsunuz, sadece denemek elinizde. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
sevdim bu sürümü.
ilk izlenimlerim yer imi çubugundaki websitelerinin faviconlarını otomatik yerlestirmesi, operayı andıran daha sade ve sık tablar , daha şık gözüken ileri/geri butonları ve onların nezninde diğer butonlar =) eklentilerde - BYK ya katılıyorum - tek sıkıntı olsa gerek, ben de web developerımı aramaya basladım. Firefox'un yeni robotunu da çok sevdim ayrıca =)
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
@BYK
http://www.getfirebug.com/releases/index.html burada en son firebug 1.2 alpha var. onu deneyebilirsin. @kerem1905 http://chrispederick.com/work/web-developer/history/ burada Firefox 3 uyumlu bir versiyon gözüküyor, ama rc1 uyumluluğu yok gibi, örneğin outline seçenekleri çalışmıyor bende. not: adres çubuğuna about:robots yazarsan robotlar hakkında daha çok şey öğrenebilirsin.. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Peki FF 3 sürümü sistem kaynaklari tüketme konusunda 2.x'ye nasil bir konumda?
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yapılan testlerde sadece FF 2.x sürümlerini değil şu an piyasadaki neredeyse tüm tarayıcıları geride bırakıyordu tutumluluk konusunda. Bunun ötesinde asıl önemli olan kullanıcı deneyimi konusunda ben şu ana kadar takılma, zorlanma, aşırı bellek tüketimi ve çökme gibi sorunlarla karşılaşmadım yine Ubuntu altında.
|
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!