Zoque.Forum
»
Visual Basic ile otomatik...
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Visual Basic ile otomatik...
Bir şirketin görüşme listesi kayıtlarını tutan bir excel dosyası var.
Tarih,arayan,aranan,konu ve sonuç sütunlarından oluşmakta. Yapmak istediğim; Ben her arayanı girdiğimde ilişkin tarih hücresi,veriyi girdiğim günün tarihini otomatik olarak o hücreye yazsın.Bugün yazdıysam bir kişiyi 06.06.2008,yarın yazınca da 07.06.2008 olarak girsin istiyorum. Bunu Visual Basic 'le nasıl yapabilirim?
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Re: Visual Basic ile otomatik...
visual web developer mantığı
Imports System.Data Imports System.Data.OleDb Partial Class _Default Inherits System.web.UI.Page Protected Sub Button1_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click 'excel bağlantı cümlesi 'burada kullanılan HDR=NO ilk satır başlık değil anlamında kullanılıyor. 'zaten onu yazmazsak kaydetmediğini göreceksiniz Dim conn As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source=" & server.MapPath("deneme.xls") & ";Extended Properties=""Excel 8.0;HDR=NO""") 'bağlantıyı aç conn.Open() 'komut oluştur Dim cmd As New OleDbCommand() cmd.Connection = conn 'excelin Sheet1 isimli sayfasının F3 ile I3 hücreleri arasına kayıt yapacağız 'burada kullanılan F1,F2,F3,... birinci değer,ikinci değer,üçüncü değer anlamındadır 'ben F3 e hakan , G3 ü boş, H3 e zarkan ,I3 ü de boş bırakacağım. cmd.CommandText = "UPDATE [Sheet1$F3:I3] SET F1 = 'hakan', F3 = 'zarkan'" 'komutu çalıştır, yani kaydet cmd.ExecuteNonQuery() 'bu sefer eklediğim textboxtaki yazıyı I4 hücresine kaydedeceğim. cmd.CommandText = "UPDATE [Sheet1$I4:I4] SET F1 = '" + TextBox1.Text + "'" cmd.ExecuteNonQuery() 'bağlantıyı kapat conn.Close() End Sub End Class alıntı olarak geçiyor bendeki dökümanlarda belki de işini görür.. http://sodyum.net |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Visual Basic ile otomatik...
Sorunumu hallettim,teşekkür ederim.
|