Zoque.Forum
»
Masaüstü Uygulamaları ?
|
| Yazılım/Software İşletim sistemleri (windows, linux, mac...) ve her türlü yazılım ile ilgili soru ya da karşılaştığınız problemlere bu bölümde yer verebilirsiniz. Serial, warez, crack isteği içeren mesajlar silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: SAMSUN
|
Masaüstü Uygulamaları ?
Merhabalar Öncelikle Konuyu nereye açacağımı bilemedim, Yanlış bölümde ise şimdiden özür diliyorum.
Merak ettiğim bir konu var hemen konuyu anlatmaya başlıyorum; Bildiğimiz gibi masaüstü uygulamaları (Masaüstü saat, takvim, notdefteri...vs) hepimizin bildiği ve kullandığı uygulamalardandır. Öğrenmek istediğim şey ise bu uygulamaları yapmak için hangi programları bilmemiz gerektiği. Örneğin beylerbeyi rakı için bir örnek buldum.Bir masaüstü saat,takvim uygulaması. Bu uygulama benim bildiğim masaüstü uygulamalardan dahada gelişmiş halde. İşin içerisinde animasyonda var. Tam olarak bu tarz bir çalışmayı ele alırsak. Böyle bir uygulama (Animasyonlu) hazırlayabilmek için hangi programları bilmeliyim ve ya bu tarz uygulamaları hazır olarak yapabilen programlar var mıdır? Konuyla ilgili düşüncelerinizi ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyorum. ilginizden dolayı şimdiden herkese teşekkür ediyorum... Yukarıda Bahsettiğim Masaüstü Uygulaması: http://www.dosyaupload.net/download....eyiInstall.rar |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Re: Masaüstü Uygulamaları ?
Adobe Air animasyonlu bir uygulama için iyi bir araç.
Tek handikapı Adobe air pluginini kurman gerek, ama yakında oda flash gibi yaygınlaşır öyle bir sorun kalmaz, yada kalmaması temennisiyle ![]()
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Bu tarz uygulamalar için flash da kullanılabilir, zira kendisi çalıştırılabilir dosyalar da üretebiliyor. Buna ek olarak Delphi, C++ gibi bilindik programlama dilleri ve geliştirme ortamlarında çeşitli bileşenlerle(component) bu etkiler sağlanabilir.
Daha şık ve kolay olan bir diğer yöntem ise Google Desktop, Vista Sidebar gibi programlara "zımbırtı"(gadget) yazmak olabilir. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Alıntı:
Bu tarz uygulamalar geliştirmenin birden fazla yolu var, örneğin Adobe Air platformu ile, .net platformu ile (içerisine flash player bileşenini gömerek) ya da, doğrudan flash animasyon yapıp, istediğin ortama uygun exe haline getirerek. Bir tavsiyem de, "Zinc" uygulamasını incelemen. Bu araç sayesinde, flash uygulamaların içerisinde windows API lerini kullanabilmeni sağlayan bir "wrapper" sahibi oluyorsun, en güzel yanı da componenti projene eklemek, sonra install ettirmek vs vs gibi klasik "Microsoft kulağı ters gösterme" sorunları ile karşılaşmaman. ![]() http://www.multidmedia.com/software/zinc/
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
2000 li yıllarda yıllık cd si hazırlarken mbr multimedia creator diye bir program vardı hatırladığım. ismi yanlış da olabilir ama çok kullanışlı ve güzel bir programdı. mesela cd yi taktığınızda masaüstünde logonuz yanarak beliriyor ve istediğiniz program ya da o programda hazırladğınız projeye geçebiliyordu. ama script desteği fazla olmadığından animasyonlar konusunda çok da esnek değildi.
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| adobe air , flash , flex , javascript , masaustu uygulamalari |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!